Spotlight #10 Natuurlijk Pilates

‘Op een persoonlijke manier jouw eigen grenzen verkennen en verleggen

Voor de 10e editie van Fitmanager Spotlight praten wij deze keer met Tieneke Kummel van Natuurlijk Pilates. Tieneke is in 2012 begonnen met het idee om zelf pilates lessen te gaan verzorgen vanuit haar passie voor pilates. En nu, anno 2017, is ze gestart met haar eigen studio waar ze haar passie overbrengt op alweer ruim 130 klanten. Een mooi verhaal dat gaat over je hart volgen!

De kracht van Natuurlijk Pilates

Persoonlijkheid. Kleine groepen. Betrouwbaarheid. Warmte. Betrokkenheid. Professionaliteit. Kwaliteit. Natuurlijk Pilates is het beste te omschrijven als een bedrijf waar iedereen welkom is om pilates te volgen. Wij zijn uniek omdat je traint onder persoonlijke begeleiding en op basis van jouw eigen bewegingsruimte. Op die manier kan je uiteindelijk meer dan je zelf denkt. Door goed te luisteren en door mijn ervaring, weet ik wat iemands beweegruimte is en wat wel en wat niet kan. Ik probeer de grenzen op te zoeken, maar wel altijd op basis van vertrouwen. Zo breng ik je naar een hoger niveau op gebied van Mind & Body en krijg je meer kracht, souplesse en controle. Daar zit echt mijn kracht!

Van de Rabobank naar de sportschool

Ik had ooit een baan bij de Rabobank en deed toen zelf aan pilates. Uit interesse heb ik een opleiding tot pilatesdocent gevolgd en deed eerder een opleiding voor Cesartherapie waarbij de houding erg belangrijk is. Van het geven van pilateslessen kreeg ik veel energie en ik besloot daarom pilates les te gaan verzorgen bij sportscholen. Na een tijdje miste ik daar de ruimte voor de persoonlijke aandacht.

Van de sportschool naar de fysiopraktijk

Ik heb vervolgens gekozen voor samenwerking met een fysiotherapiepraktijk om mensen weer bewust te laten bewegen. Dat beviel heel goed. Er was ruimte voor persoonlijke aandacht en pilates sluit goed aan bij de behandelingen van de fysiotherapeut zelf. Het is een hele mooie combinatie om een 1 + 1 = 3 situatie te creëren. Ik heb mijn baan opgezegd bij de bank en heb in 2014 Natuurlijk Pilates opgericht. Ook koos ik bewust voor het gezinsleven.

blank

Natuurlijk Pilates, dat is wat ik wil!

In de loop der tijd, ben ik gegroeid van het huren van ruimtes bij fysiotherapiepraktijken naar het opzetten van een eigen studio. Ik vind het belangrijk om mensen zich lekker in hun lijf te laten voelen. Als ik daar een bijdrage aan mag leveren, vind ik dat fantastisch. Nu zie ik dagelijks in mijn eigen studio dat mensen blij worden van het feit dat ze weer soepel kunnen bewegen. En daar word ik weer trots en blij van. Eerst starten op gevoel en dan handelen naar de situatie.

Eigen studio is heel fijn

Een paar maanden geleden was ik druk bezig een locatie voor mijn studio te vinden. Die staat nu en dat is te gek. Ik merk wel dat een eigen studio in combinatie met het gezinsleven een grote uitdaging is. Ik stel hoge eisen aan mijzelf en vind het belangrijk dat ik echts iets waardevols geef aan mijn klanten. Mensen die mij kennen, zeggen dat ik gedreven ben. Ik wil onbewust steeds geprikkeld worden, in beweging blijven en altijd kijken naar nieuwe mogelijkheden. Dankzij Fitmanager kan ik ervoor zorgen dat ik daar voldoende tijd voor over houd.

Zonder invloeden vanuit de danswereld

Joseph Pilates heeft veel judo gedaan en heeft Pilates tijdens de 2e wereldoorlog ontwikkeld. Na de oorlog verhuisde hij naar New York en zo is de danswereld bij pilates terecht gekomen. Daarom zijn veel pilatesstudio’s ook op dans georiënteerd. Ik richt mij op het bewuster bewegen zelf, zonder veel invloeden uit de danswereld. Ook daarin is Natuurlijk Pilates ook net even anders dan andere studio’s.

Geloven in mijn eigen kracht

Vaak krijg ik de vraag of er pilates voor kinderen is. Dat lijkt me geweldig om te doen, maar op dit moment heb ik zelf nog jonge kinderen en dat is nu nog lastig om dat te combineren. Daarnaast ben ik in de gelukkige situatie dat er inmiddels een flinke wachtlijst is. Ik geloof er dan ook in dat als je in je eigen kracht staat, je in principe alles kunt bereiken. Ik zou daarom ook niet zo snel groter willen groeien of mijn concept willen veranderen. Mijn klanten hebben nu echt een band met de studio en dat wil ik zo houden.

Eindelijk meer tijd

De slogan van een groot Amerikaans bedrijf waar ik eerst de software van gebruikte was: Tijd besparen, meer tijd voor je klant. Dat klopte niet, maar bij Fitmanager klopt het wel. Klanten die zelfstandig van alles kunnen regelen, afschriften die kloppen, het is overzichtelijk en het systeem is zo in te delen zoals je zelf wilt. Fitmanager geeft me rust. Ik kan mij daarom op mijn klanten en het lesgeven richten. Al het regelwerk is gedaan. Fitmanager is de enige die aan zowel de voorkant als aan de achterkant alles geregeld heeft.

Ontdek wat Fitmanager voor jou kan betekenen

Vul je gegevens in en zie hoe Fitmanager een boost kan geven aan jouw onderneming

OVER FITMANAGER
Fitmanager & Eversports bieden online ledenadministratie software inclusief apps voor ledenbeheer, planning, reserveringen en registraties, communicatie, creditsysteem met automatische SEPA-incasso’s, webshop, online betalen, integratie met eigen website in eigen stijl, social media en marketing. Inclusief financiële btw-rapportages.
De software is ontwikkeld en uitvoerig getest in samenwerking met professionals vanuit verschillende disciplines met een eigen Gym, Club of Studio. Daardoor is de software afgestemd voor in- en outdoor groepstraining zoals Small Group, Fitness, Bootcamp, Yoga, Pilates, Personal Training, CrossFit, Vechtsport, Dansen, Boksen, Hardlopen en meer!
Sales: 085-1301656      Support: 085-3034658      E-mail: [email protected]
Kantoor      Arlandaweg 92      1043 EX Amsterdam