Spotlight #11 She Fitness Only

STOP having excuses!

blank

Only-SHE-Fitness is een women only fitness studio midden in de regio Noord-Brabant. Hier kunnen vrouwen zichzelf zijn, staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel en kun je terecht voor personal training & small group training tot maximaal 8 deelnemers. Het is onze missie om een plek te creëren voor vrouwen waar zij zich veilig en vertrouwd voelen. Steeds meer vrouwen zijn op zoek naar een club waar ze de juiste begeleiding krijgen en geen grote spierbundels aan de gewichten hangen. Geen high-end club, maar ook zeker geen low budget club. Eerder een leuke club vriendinnen in een sportieve omgeving!

Weten wat vrouwenlichaam kan hebben

Bij ons krijg je vooral functionele trainingen waarbij kracht, conditie en coördinatie gecombineerd worden. Tijdens de trainingen gebruiken we combinaties van fitness, krachttraining en bootcamp. Met onze achtergrond, kennis en ervaring in de sport weten wij exact wat het vrouwenlichaam kan hebben. Ook tijdens de zwangerschap is het bijvoorbeeld ontzettend gezond om te blijven sporten. Maar je moet wel heel goed weten wat je iemand kan laten doen. Daarom houden wij ook echt vast aan de kleine groepen van 8 personen omdat we dan de training op persoonlijk niveau kunnen afstemmen. Zo kan je iedereen geven wat zij nodig heeft, en stimuleren of corrigeren waar dat nodig is.

Start met een businessplan

Natasja en Monique zijn twee echte ondernemers die allereerst zijn begonnen met een goed businessplan. Daardoor konden ze het ‘women only concept’ Only-She-Fitness in no time goed in de markt positioneren. Zij geloven er oprecht in dat je echt ondernemer moet zijn als je in de fitness en health een eigen bedrijf start. Een businessplan is daarom super belangrijk om van tevoren te maken want het komt niet zomaar aanwaaien!

blank

Monique

Personal Trainster / Small Group Trainster / Fitness Trainster

Monique heeft een achtergrond als personal trainer bij grote sportscholen of aparte locaties. Daarnaast is ze ook een echte ondernemer en runt ze ook nog een eigen bureau. Ze neemt dus veel ervaring mee op gebied van ondernemerschap en marketing.

Het is voor mij een groot goed dat ik van mijn passie en hobby mijn werk hebt kunnen maken. Daar hebben we keihard voor gewerkt, en daar kunnen we nu van genieten. Uiteraard is het nog steeds hard werken, maar als je mensen naar een nieuwe hoogte kan brengen is dat het mooiste wat er is.

blank

Natasja

Personal Trainster / Small Group Trainster Groeplesinstructeur (Les Mills Bodystep en Bodypump)

Natasja heeft een vergelijkbare achtergrond in de fitness, maar ook als ondernemer met haar eigen secretaresse bureau. Daarnaast heeft ze een opleiding gevolgd om specifiek zwangere vrouwen te kunnen trainen.

Sporten zelf is voor mij een lifestyle en dat hoop ik over te kunnen dragen. Het geeft mij ontzettend veel energie om de progressie te zien bij onze klanten. De dankbaarheid die je daarvoor terug krijgt is onbetaalbaar.

Natasja

Personal Trainster / Small Group Trainster Groeplesinstructeur (Les Mills Bodystep en Bodypump)

Natasja heeft een vergelijkbare achtergrond in de fitness, maar ook als ondernemer met haar eigen secretaresse bureau. Daarnaast heeft ze een opleiding gevolgd om specifiek zwangere vrouwen te kunnen trainen.

Sporten zelf is voor mij een lifestyle en dat hoop ik over te kunnen dragen. Het geeft mij ontzettend veel energie om de progressie te zien bij onze klanten. De dankbaarheid die je daarvoor terug krijgt is onbetaalbaar.

blank

Over 5 jaar…

We beginnen in het zuiden van het land in de regio Brabant, maar dromen zeker over meerdere Women Only vestigingen in heel Nederland. Daarnaast denken wij na over vergelijkbare men only concepten. Een echte nichemarkt die nog niet of nauwelijks bediend wordt en waar nog grote kansen liggen. En ja… een studio op een warm oord zou helemaal het einde zijn J. Wij hebben grote dromen maar onze aanpak is realistisch en alles begint met ons businessplan zodat we goed kunnen blijven inspelen op de vraag uit de markt. Op dit moment is dat dus met name functionele training, persoonlijke begeleiding en HIIT-training.

De trainers maken het succes

Met onze ervaring weten wij wat er voor nodig is om een goede club neer te zetten. En daarbij zijn de trainers het allerbelangrijkste. Zij moeten mensen kunnen coachen en trainen op alle niveaus. En je moet weten wat het is om in de schoenen van de klant te staan.  Je moet dus alle facetten van sport tot aan topsport beheersen, want het is geen groepsles op muziek wat je bij ons tegen komt.

blank

Geen modellen, gewoon echte mensen

Het verkrijgen van naamsbekendheid is vanaf het begin een grote uitdaging geweest. Wij zijn daarom actief op Facebook en Instagram want social media is booming. Ook maken we regelmatig gebruik van de lokale media en zijn we aanwezig bij lokale sportactiviteiten. Onderscheidend vermogen is enorm belangrijk en daarom laten wij echte mensen zien en zijn onze leden aan het woord in plaats van modellen. Verder prikkelen wij op Instagram onze doelgroep met leuke filmpjes van techniek en bepaalde oefeningen. Op die manier kan je goed laten zien wat mensen bij ons kunnen verwachten.

Wij zijn geen gymnastiek clubje

Ondanks dat vrouwen in eerste instantie niet afkomen op krachttraining vinden ze het vaak bij nader inzien toch wel heel uitdagend. Ze komen meestal af op de HITT training en circuit trainingen, maar al snel willen ze ook wel eens de krachttraining proberen. Wij hebben daarom net een groot rek voor squats en pull-ups aangeschaft die je bijvoorbeeld ook in Crossfit boxen tegen komt.

Vrouwen willen niet groot en breed worden en denken dat krachttraining alleen voor mannen is. Daarom is het superfijn dat vrouwen heel makkelijk zelf online een proefles kunnen boeken via Fitmanager. Ze moeten het zelf ervaren want dan zijn vaak de meeste drempels weggenomen.

Automatisering is essentieel

Naast een businessplan is goede software voor je gym of club echt essentieel. Wij hebben gekozen voor Fitmanager vanwege het gemak en de tijdswinst die je ermee kan boeken. En tijdwinst in administratie is meer kwaliteit in de trainingen!

Het systeem doet al het werk voor je omdat de betaalmodule gekoppeld zit aan de planning en ledenadministratie. Onze klanten zijn er erg blij mee en gelukkig ging het overstappen ook goed. Met de automatische follow up na een proefles zien we dan ook dat veel dames direct na de les een abonnement of strippenkaart kopen.

Wij geloven in de Only SHE community. 
Samen werken we namelijk aan onze doelen.

Wij geloven in de Only SHE community.
Samen werken we namelijk aan onze doelen.

blank

Ontdek wat Fitmanager voor jou kan betekenen

Vul je gegevens in en zie hoe Fitmanager een boost kan geven aan jouw onderneming

OVER FITMANAGER
Fitmanager & Eversports bieden online ledenadministratie software inclusief apps voor ledenbeheer, planning, reserveringen en registraties, communicatie, creditsysteem met automatische SEPA-incasso’s, webshop, online betalen, integratie met eigen website in eigen stijl, social media en marketing. Inclusief financiële btw-rapportages.
De software is ontwikkeld en uitvoerig getest in samenwerking met professionals vanuit verschillende disciplines met een eigen Gym, Club of Studio. Daardoor is de software afgestemd voor in- en outdoor groepstraining zoals Small Group, Fitness, Bootcamp, Yoga, Pilates, Personal Training, CrossFit, Vechtsport, Dansen, Boksen, Hardlopen en meer!
Sales: 085-1301656      Support: 085-3034658      E-mail: [email protected]
Kantoor      Arlandaweg 92      1043 EX Amsterdam