Spotlight #2 FOXtraining

“Wij maken topsport kennis toegankelijk en beschikbaar voor een groter publiek”

Fitmanager Spotlight is een rubriek waarin we regelmatig een trainer of club interviewen. Deze keer vragen we het hemd van het lijf van Michael van FOXtraining, een training en coaching centrum waar topsporters begeleid worden. En daarnaast biedt FOXtraining ook personal training en bootcamp voor recreanten. Normaal zie je topsporters op TV vertelt Michael. Dat lijkt zo ver weg maar wij maken juist deze topsportkennis toegankelijk en beschikbaar voor een groter publiek. Wij bestaan nu een jaar of 3 en in de toekomst willen wij FOXtraining uitbouwen tot een playground waar sporters en topsporters met elkaar trainen. Een soort topsport centrum als in Papendal maar dan in Utrecht.

Wij zien sport als een middel om beter te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Ik ben topsporter geweest met focus op de Amerikaanse leer. Dit houdt in dat je je richt op Strength & Conditioning. Ik zet deze kennis in om mensen sterker en fysiek slimmer te maken zodat alle dagelijkse handelingen beter uitgeoefend kunnen worden. Mijn compagnon Bas heeft bij Defensie gezeten en heeft ook heel veel trainingservaring. Onze leden zijn dus altijd onder supervisie van een goede coach! Bas regelt de zakelijke dingen achter de schermen en ik ben het aanspreekpunt voor de klanten en regel de planning en de marketing.

Kennis en ervaring in overvloed

Ik heb samen met Bas ruim 12 jaar topsport ervaring. Onze kracht is dat wij een combinatie weten te maken van een persoonlijke sfeer en persoonlijke aandacht. Bij ons kan je je niet verstoppen want wij vertrouwen jou in principe niet met jezelf. Dus wij willen dat je weet dat wij 100% weten wat we met jou lijf gaan doen! Je bent echt met iemands lichaam bezig en die moet nog langer mee. Mensen zijn geen nummertje, wij kennen iedereen letterlijk bij naam en weten wat de persoonlijke doelen zijn. Daardoor weten we precies welke trainingsprikkel er nodig is om vooruitgang te boeken. Vanuit de klanten krijgen we vaak te horen dat de begeleiding ontzettend sterk is.

Ik heb me nog nooit zo gelukkig gevoelt

Wat mij motiveert is om mijn geluk dat ik uit sport haal over te brengen op anderen. Bijvoorbeeld: We hadden een nieuwe sporter die sport haatte, maar ze moest van haar zoontje en startte met een 21 dagen challenge. Met hoofdpijn kwam ze uit haar werk en na de training zegt ze; ik heb me nog nooit zo gelukkig gevoeld.

Klanten willen meer voor minder

In de markt zie ik dat klanten steeds meer willen voor minder. Klanten worden kritischer maar willen minder betalen. Dit zorgt ervoor dat je je moet onderscheiden: in budget of richten op high class. Wij proberen juist te laten zien dat het loont om in jezelf te investeren. De middenmoot sport aanbieder of old school sportschool kan zich niet meer differentieren, en die redden het dus niet. Wij verkopen geen trainingen, maar oplossingen.

Marketing is een uitdaging om te laten zien wat je doet. Want hoe maak je duidelijk aan de consument dat investeren in jezelf loont? Door veel te lezen en rondvragen wat iedereen doet en wat mensen willen bereiken vind ik hierin mijn weg.

Goede prijs kwaliteit verhouding

We gebruiken Fitmanager met name vanwege het gebruikersgemak. De betalingen via iDeal en automatische incasso helpen ons enorm met controle op inkomsten. Er worden bijvoorbeeld automatisch betalingsherinneringen gestuurd en dat geeft rust en overzicht want ik hoef die zaken niet meer zelf op te schrijven. Op basis van naam en e-mailadres kan ik al een klant invoeren en de rest wordt automatisch geregeld. Verder is Fitmanager ook heel duidelijk voor mijn klanten. Als je op zoek bent naar een makkelijk te gebruiken oplossing voor je ledenadministratie dan is Fitmanager echt een aanrader. De prijs/ kwaliteit verhouding is super goed.

Ontdek wat Fitmanager voor jou kan betekenen

Vul je gegevens in en zie hoe Fitmanager een boost kan geven aan jouw onderneming

OVER FITMANAGER
Fitmanager & Eversports bieden online ledenadministratie software inclusief apps voor ledenbeheer, planning, reserveringen en registraties, communicatie, creditsysteem met automatische SEPA-incasso’s, webshop, online betalen, integratie met eigen website in eigen stijl, social media en marketing. Inclusief financiële btw-rapportages.
De software is ontwikkeld en uitvoerig getest in samenwerking met professionals vanuit verschillende disciplines met een eigen Gym, Club of Studio. Daardoor is de software afgestemd voor in- en outdoor groepstraining zoals Small Group, Fitness, Bootcamp, Yoga, Pilates, Personal Training, CrossFit, Vechtsport, Dansen, Boksen, Hardlopen en meer!
Sales: 085-1301656      Support: 085-3034658      E-mail: [email protected]
Kantoor      Arlandaweg 92      1043 EX Amsterdam