Spotlight #4 Back to basic

“Wij trainen altijd in de buitenlucht en daar zijn we trots op!”

Deze keer staat Koen van Back to Basic in de Spotlight. Back to Basic staat voor: Enthousiast, uitdagend, betrokken, jong en oud en toegankelijk.

Back to Basic bestaat uit 6 enthousiaste trainers inclusief de oprichter Koen Castelein en zijn compagnon Erik. Ze trainen in een dorpse omgeving in Roelofarendsveen waar ze een begrip zijn geworden met een kern van vaste klanten. Ik ben 2 jaar geleden gestart, zegt Koen, toen ik nog Marinier was. Een vriend van mij vroeg of ik bootcamp trainer wilde worden. Binnen een paar weken waren er 10 man en zo is Back to Basic snel gegroeid.

Deze manier van trainen leerde ik bij de Marine

Wij zijn net iets anders dan de rest omdat we trainen zoals we dat bij de marine ook deden. De trainingen zijn opgebouwd uit meerdere onderdelen met veel hardlopen tussendoor. Op die manier is het een perfecte combinatie van kracht en uithoudingsvermogen. We lopen altijd een ander parcours in de omgeving en pakken overal een unieke uitdaging mee. Daarbij komt dat we een persoonlijk, enthousiast en energiek team hebben die zich altijd 100% inzetten om de beleving van de deelnemer te verhogen. Ons doel is om echt een verschil te kunnen maken voor iedereen.

Blijven variëren en vernieuwen om mensen bij je te houden

Wat mij motiveert als trainer? Ik word heel blij van 30 man die enthousiast staan te springen tijdens een training en aan het eind helemaal voldaan en uitgeput zijn. Daarnaast krijg ik ook enorm veel energie van de ontwikkeling van Back to Basic. Doordat plezier bij de trainers en de deelnemers voorop staat lijkt de groei soms wel moeiteloos te gaan. Ik leer hier persoonlijk enorm veel van. Zowel van het ondernemen en van de mensen om me heen.

Het is soms wel een uitdaging om balans te houden tussen het aantal deelnemers en het aantal trainers. Ook moet je blijven variëren en vernieuwen om mensen bij je te houden. Door zelf flexibel te zijn en de trainers te betrekken bij de onderneming houd je ze ook gemotiveerd. Dat vind ik erg belangrijk want zij zorgen er uiteindelijk voor dat de deelnemers elke keer weer komen en meer willen trainen. De trainer moet vooral een entertainer zijn, mensen enthousiasmeren, kennis van zaken hebben een goed voorbereid zijn.

blank

Mensen voelen zich zelf verantwoordelijk voor hun gezondheid

Een trend in de markt is dat mensen zichzelf verantwoordelijk voelen voor eigen hun gezondheid en dat men daar iets aan wil doen. Er is veel vraag naar beweging, flexibel sporten en sporten in de buitenlucht. Daarom is bootcamp zo succesvol. Ook trekt personal training aan, maar voornamelijk groepstraining zit nog steeds in de lift. Het gaat vooral om het samen sporten waarin het sociale aspect een rol speelt.

Om mijn business te runnen moet ik controle houden op mijn inkomsten

Met Fitmanager regel ik de gehele administratie van mijn club. Ik kan nu eenvoudig mijn ledenadministratie en betalingen online regelen of via de Fitmanager app. Fitmanager zorgt voor een professionele uitstraling naar mijn klanten. Het scheelt mij onwijs veel tijd in het contacten van mensen om nog maar niet te spreken over de automatische herinneringen en betalingen. Om mijn business draaiende te houden moet ik controle houden op mijn inkomsten. Via Fitmanager bieden we daarom nu ook automatische incasso’s met abonnementen aan.

Door Fitmanager weet ik voordat de training begint exact wie zich heeft aangemeld en dat er netjes betaald is. Daardoor kan ik mijn trainingen goed voorbereiden en aanpassen op het aantal mensen. Eerst vinkte ik het aantal deelnemers af in excel. Via de App scheelt dat bijvoorbeeld al ruim 10 minuten per training. Fitmanager zorgt voor meer klantenbinding en daardoor komen mensen meer sporten. Dit levert voor nu en in de toekomst meer inkomsten op zodat we kunnen groeien. Over 5 jaar zie ik voor me dat Back to Basic verder uitgroeit naar een tweede en derde locatie een dorp verderop.

Ontdek wat Fitmanager voor jou kan betekenen

Vul je gegevens in en zie hoe Fitmanager een boost kan geven aan jouw onderneming

OVER FITMANAGER
Fitmanager & Eversports bieden online ledenadministratie software inclusief apps voor ledenbeheer, planning, reserveringen en registraties, communicatie, creditsysteem met automatische SEPA-incasso’s, webshop, online betalen, integratie met eigen website in eigen stijl, social media en marketing. Inclusief financiële btw-rapportages.
De software is ontwikkeld en uitvoerig getest in samenwerking met professionals vanuit verschillende disciplines met een eigen Gym, Club of Studio. Daardoor is de software afgestemd voor in- en outdoor groepstraining zoals Small Group, Fitness, Bootcamp, Yoga, Pilates, Personal Training, CrossFit, Vechtsport, Dansen, Boksen, Hardlopen en meer!
Sales: 085-1301656      Support: 085-3034658      E-mail: [email protected]
Kantoor      Arlandaweg 92      1043 EX Amsterdam