Spotlight #5 Sporten met Irene

“Ik houd vast aan mijn gevoel. Omdat ik daarop vertrouw en zie wat het doet met mensen!”

De mooiste sportschool is buiten

Sporten met Irene is kleinschalig met veel aandacht voor de klant. De sporters komen uit het dorp en dat is kenmerkend. Iedereen kent elkaar en dat is supergezellig. In mijn logo staat de mooiste sportschool is buiten en dat draag ik ook uit. Het is ook echt het mooiste om buiten te sporten en te bewegen. Mensen komen bij mijn training, gaan sporten en gaan weer vrolijk weg. Dat is mijn doel! Om plezier te hebben en buiten te zijn.

Opgericht vanuit passie

Over 5 jaar zou ik willen leven van het inkomen dat ik haal uit Sporten met Irene. Maar vooral wil ik dat het altijd als een feest blijft voelen en dat ik er de energie uit haal die ik er nu ook uit krijg. Het is niet een voorop gezet plan om rijk te worden van Sporten met Irene, maar om mijn passie voor buiten over te brengen en mensen te laten genieten. Dat is mijn doel.

Sporten met Irene

Kennis van anatomie en fysiologie

Voordat ik sportles gaf had ik 2 banen. Ik werkte als adviseur in de revalidatiebranche en ik werkte als laborant op de afdeling klinische neurofysiologie. We onderzochten mensen die problemen hadden met het centrale zenuwstelsel, zoals epilepsie.

Om adviseur te kunnen zijn heb ik bewegingstechnologie gestudeerd. Hierdoor heb ik veel kennis van anatomie en fysiologie. Deze kennis kan ik goed gebruiken als trainer. Als revalidatie adviseur heb ik moeten omgaan met de mogelijkheden en de onmogelijkheden van mensen. Door individueel te kijken naar de persoon weet ik wat nodig is om iemand vrij en prettig te laten bewegen. Ik houd er rekening mee wat mensen kunnen en daarom hebben ze ongemerkt de meest effectieve training en dus plezier.

Mindful Running

Mindful Running is echt van deze tijd en ik heb daarom een opleiding tot Mindful Running trainer gedaan. Naast het rennen besteed je bij Mindful running aandacht aan meditatie en yoga. Hier komt mijn opleiding van (power) yoga instructrice weer heel goed van pas. Sporten is meer dan alleen fysiek bezig zijn: je hoofd leeg maken, de zon onder zien gaan, de vogels horen fluiten. Gewoon om je heen kijken en opgaan in de omgeving. Ik wil mensen dit laten ervaren zodat ze hiervan kunnen genieten. Het motiveert mij dat ik mensen beter en gelukkiger zie worden naarmate ze vaker trainen. Ongeacht hoe moe ik zelf ben, ik kom altijd energieker thuis van het sporten.

Obstakel speeltuin voor volwassenen

In de buitensport markt zie je dat de obstakel runs in zijn. Vanuit de gemeente kregen de inwoners van Zoeterwoude de vraag of er nog ideeën waren voor speeltuinen. Ik kwam met het idee om een speeltuin voor volwassenen te maken. Dat vonden ze een goed idee en al snel kwam er geld beschikbaar. Over twee kilometer komt een vrij toegankelijk parcours met meerdere obstakels waar ik mijn trainingen ook mag gaan geven. Ik ben onwijs blij met de ontwikkeling want in het voorjaar van 2017 is het klaar. En het is mooi meegenomen dat ik er zelf kan oefenen. Het parcours grenst namelijk aan mijn achter tuin J. En wie weet gaat het lukken om een survival run in Zoeterwoude te organiseren.

Vertrouwen omzetten in actie

Als ik down ben dan ga ik naar buiten en dan geniet ik. Ondanks dat het vertrouwen in het leven is afgenomen en dat doordoor wat angst is teruggekomen (Irene heeft een vorm van kanker) heb ik wel veel meer zelfvertrouwen gekregen. Als je maar vertrouwt in je eigen kunnen en dat omzet in actie dan kan je alles. Daarvan ben ik overtuigd. Daar geloof ik nu meer in dan voordat ik ziek was.

Met Fitmanager kan ik mijn business uitbreiden

Omdat ik toe was aan meer professionaliteit heb ik gekozen voor Fitmanager. Ik had hierbij gelijk een goed gevoel en er is vanaf het begin direct prettig contact. Ik wilde niet meer handmatig al mijn administratie en registraties verwerken en daarnaast wilde ik graag flexibeler en professioneler zijn naar de klant. Fitmanager maakt het voor mij mogelijk om te doen waar ik voor sta. Ik hoef me niet meer bezig te houden met administratie en de software doet nog meer dan ik verwachtte. Met Fitmanager kan ik nu mijn business uitbreiden naar andere dorpen.

Waarmaken wat je beloofd

Verder is het voor mij soms een uitdaging om zakelijk te durven denken. Ik denk altijd vanuit de klant en maak daardoor soms keuzes die voor mezelf niet het makkelijkste zijn. Ook marketing zie ik als een uitdaging en daarom heb ik een marketing-dag gevolgd. Ik wil waarmaken wat ik beloof. Ik wil Sporten met Irene uitbreiden, goede lessen geven, en de beste mensen inhuren die dit ook kunnen. Irene lacht; “Je mag dan ook niet zomaar lesgeven bij Sporten met Irene”.

Mijn Motto? Ondanks dat ik denk dat ik soms zakelijker zou kunnen zijn, houd ik vast aan mijn gevoel. Omdat ik daarop vertrouw en zie wat het doet met mensen!

Ontdek wat Fitmanager voor jou kan betekenen

Vul je gegevens in en zie hoe Fitmanager een boost kan geven aan jouw onderneming

OVER FITMANAGER
Fitmanager & Eversports bieden online ledenadministratie software inclusief apps voor ledenbeheer, planning, reserveringen en registraties, communicatie, creditsysteem met automatische SEPA-incasso’s, webshop, online betalen, integratie met eigen website in eigen stijl, social media en marketing. Inclusief financiële btw-rapportages.
De software is ontwikkeld en uitvoerig getest in samenwerking met professionals vanuit verschillende disciplines met een eigen Gym, Club of Studio. Daardoor is de software afgestemd voor in- en outdoor groepstraining zoals Small Group, Fitness, Bootcamp, Yoga, Pilates, Personal Training, CrossFit, Vechtsport, Dansen, Boksen, Hardlopen en meer!
Sales: 085-1301656      Support: 085-3034658      E-mail: [email protected]
Kantoor      Arlandaweg 92      1043 EX Amsterdam