Spotlight #6 Bewust Fit

Progress, not perfection!

Fitmanager Spotlight is de rubriek waarin we regelmatig een trainer of club interviewen. Deze keer vragen we het hemd van het lijf van Jan-Willem van Bewust Fit.

Progress, not perfection!

Dit staat in mijn gym groot op de muur, zegt Jan-Willem den Hollander van Bewust Fit. Het komt uit de film the Equalizer met Denzel Washington en is zo’n beetje mijn lijfspreuk. Ik geloof namelijk niet in perfectie omdat dat niet haalbaar is. Zorgen voor vooruitgang wel en dat wil ik mijn leden en klanten duidelijk maken.

Zelf train ik daarom ook nog bijna iedere dag. Dit doe ik om fit te blijven want dan voel ik me veel beter. Als ik fit ben dan is mijn communicatie beter, ben ik niet snel moe, slaap ik goed, ben ik niet ziek, haal ik nieuwe klanten binnen en wordt mijn bedrijf er ook beter van. Practice what you preach.

Mensen willen geen militaire drills

Bij Bewust Fit worden er wekelijks zo’n 45 personal trainingen en 25 groepstrainingen gegeven aan ruim 150 leden en klanten. Jan-Willem den Hollander doet dit nu al 10 jaar met de visie om mensen bewuster te maken op gebied van training, beweging, voeding, bioritme en levensstijl. Het moet een compleet plaatje zijn. Met de juiste uitleg over waarom, zodat mensen hun gedrag kunnen passen

Om mensen echt bewust te maken van een gezonde levensstijl, en de vele voordelen daarvan, moet je ze structuur en continuïteit in hun training geven. Het merendeel van mijn klanten traint ook 2 a 3 keer per week. Dat is in mijn ogen ook het minimale want anders werkt trainen niet.

Confronteren, hard zijn en adviseren.

Ik kan behoorlijk tegen de irritatiegrens van mensen aan zitten, ben recht door zee en er bestaat een kans dat je adviezen hoort die je niet verwacht, die niet bepaald mainstream zijn. Dit is een van de redenen dat mensen graag bij mij trainen, ze krijgen niet te horen wat ze willen horen, maar wat ze aan kunnen passen. Dat is ook waar mijn kracht ligt, want op die manier zorgen de trainingen ervoor dat je echt vooruitgang boekt.

Door mijn verschillende opleidingen in Nederland, Oostenrijk, Noorwegen, Engeland, New-York en mijn studie natuurgeneeskunde bied ik meer dan de gemiddelde trainer. In mijn coaching combineer ik dan ook al deze opleidingen en praktische ervaring die ik in de afgelopen 10 jaar heb opgedaan. Ik ga verder dan simpelweg alleen maar herhalingen tellen.

“Een noodzaak creëren bij mijn deelnemers om aan te willen passen is mijn streven en 1 van mijn belangrijkste doelstellingen”

Bewust Fit

Flesje wijn mag en weekendjes weg is ook aan te raden

Dit om te zorgen dat je passie geen lopende band werk wordt. De deelnemer die op vrijdag om 18:00 uur komt trainen, heeft net zoveel recht op een energieke en knallende les als de deelnemer op maandag ochtend.

Ontspanning is daarom ook erg belangrijk en het is goed om regelmatig wat leuks te doen. Flesje wijn mag zeker en af en toe moet je lekker een weekendje weg gaan. Dat geldt niet alleen voor mijzelf of het team van Bewust Fit, maar juist ook voor mijn leden en klanten. Op die manier blijft het leuk en boek je keer op keer weer vooruitgang.

De toekomst van Bewust Fit

Over 5 of 10 jaar coachen we met Bewust fit nog meer mensen dan we nu al doen met een nog groter team. Ondanks de trend van online coaching denk ik dat juist face to face training enorm blijft groeien. En dan bedoel ik vooral small group en groepstraining zoals bootcamp, maar ook personal training. Uit eigen interesse, en omdat ik er onlangs een studie voor heb gevolgd, wil ik ook meer doen met de zwangerschap en de ontwikkeling van het kind. Ik ben ervan overtuigd dat een fit leven daar al begint, en dus bij het feit dat de moeder zich bewust is van een gezonde levensstijl.

Verder zijn we bezig met het opbouwen van Alpha Retreats. Dit zijn bootcamp reizen van een lang weekend waarbij je getraind wordt op gebied van voeding, training, bewegen en bioritme. Maar het belangrijkste vind ik dat bestaande leden blijven. Ik geloof er namelijk in dat je dat als hoogste prioriteit moet hebben als ondernemer. Zorg dat zij ambassadeur worden, dan groeit je bedrijf daardoor nog harder.

Snel en eenvoudig overzicht met Fitmanager

Sinds vorig jaar gebruik ik Fitmanager om mijn klanten goede service te geven en om zelf tijd te besparen met administratief werk. Fitmanager geeft mij voornamelijk snel en eenvoudig een overzicht van mijn trainingen, leden en betalingen. In het begin moest ik nog even wennen omdat ik was overgestapt van een ander softwaresysteem. Maar door de goede service en het persoonlijke contact werkt het voor mij nu perfect.

Ontdek wat Fitmanager voor jou kan betekenen

Vul je gegevens in en zie hoe Fitmanager een boost kan geven aan jouw onderneming

OVER FITMANAGER
Fitmanager & Eversports bieden online ledenadministratie software inclusief apps voor ledenbeheer, planning, reserveringen en registraties, communicatie, creditsysteem met automatische SEPA-incasso’s, webshop, online betalen, integratie met eigen website in eigen stijl, social media en marketing. Inclusief financiële btw-rapportages.
De software is ontwikkeld en uitvoerig getest in samenwerking met professionals vanuit verschillende disciplines met een eigen Gym, Club of Studio. Daardoor is de software afgestemd voor in- en outdoor groepstraining zoals Small Group, Fitness, Bootcamp, Yoga, Pilates, Personal Training, CrossFit, Vechtsport, Dansen, Boksen, Hardlopen en meer!
Sales: 085-1301656      Support: 085-3034658      E-mail: [email protected]
Kantoor      Arlandaweg 92      1043 EX Amsterdam